fbpx
30.6 C
София
9 август 2022 | вторник | 16:48

Превозвачите повишават цените на билетите (ВИДЕО)

Новите тол такси ще струват 130 лв. минимум на година

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Заради повишаването на тол таксите от 1 юли, превозвачи ще са принудени да вдигнат цените на билетите за пътници. Това обаче няма да се случи навсякъде , а само където е възможно и има нови обществени поръчки. Това обяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

“Трябваше да оскъпим транзитните превози, както правят всички държави, а не да товарим българския гражданин.” заяви Димитър Димитров.”, заяви Димитър Димитров.

Новите тол такси ще струват 130 лв. минимум на година на всеки български гражданин според , председателят на българското обединение на шофьорите Христо Радков. Друг фактор за повишаване на билетите са високите цени на горивата, за които държавата все още не взима мерки, смятат превозвачите.

“В другите държави като зареждаме имаме отстъпки, България няма никакви отстъпки. Могат да се въведат определени отстъпки за превозвачи, като по този начин се намали финансовата тежест за хората”, смята Димитров.

Според експертите тол системата не е одитирана от месеци въпреки обещанията на правителството.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here