fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:46

Превозвачи искат среща със служебния министър Христо Алексиев

Чрез протести от бранша няколко пъти поставяха проблемите си срещу високите цени на горивата и нежеланието таксуването да се разширява, но не бяха чувани

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Превозвачи очакват в най-скоро време да се срещнат със служебния министър на транспорта Христо Алексиев. Те ще настояват за преоценка на таксуването от тол системата.

От министъра очакват транспортните политики да имат ясна визия. Браншът иска да се предприемат и мерки, които да доведат до намаляване на времето на изчакване по граничните пунктове и да се преразгледа таксуването за преминаването на камионите по второкласната пътна мрежа.

Превозвачи протестираха и на няколко пъти поставяха проблемите си срещу високите цени на горивата, и нежеланието толтаксуването да се разширява, но не бяха чути. Сега приемат ситуацията за различна, пише БНР.

“В министерството влиза човек, който е диалогичен, и ние ще се радваме диалогът, който беше нарушен през последните месеци да бъде възстановен”, каза Йордан Арабаджиев от Съюза на Международните превозвачи.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img