fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 16:41

Преназначиха съдиите от закритите спецсъдилища

Над десет от съдиите са избрали да работят в Софийския градски съд

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След няколкочасов дебат съдийската колегия на Висшия съдебен съвет преназначи спецсъдиите от двете закрити съдилища. Така председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев, заместникът му Веселина Вълева и всички съдии от институцията отиват в Софийския апелативен съд.

Председателят на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова, заместниците ѝ и част от съдиите ще работят в Административния съд в София.

Над десет от съдиите са избрали да работят в Софийския градски съд, а Мария Маринова е избрала да бъде в Окръжния съд в София. Андон Миталов е поискал да бъде във военния съд, но ВСС го преназначи в Окръжния съд в София. В административния съд София-област ще бъде преместен Емил Желев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img