5.12.2022 | понеделник | 03:56

Пренасочване на неусвоени финансови средства към Доверителния фонд за всеобхватния пакет за подпомагане на Украйна

Публикувано:

Сподели поста:

Министерският съвет прие решение, с което одобри пренасочване на внесени от България и неусвоени финансови средства в размер на 141 000 USD от прекратения Доверителен фонд на НАТО за Афганистанската национална армия към Доверителния фонд за всеобхватния пакет за подпомагане на Украйна (Comprehensive Assistant Package – САР). 

Пакетът (САР) ведно с включените в него проекти се очертава като основния механизъм на НАТО за оказване на всестранна, отбранителна подкрепа за Украйна.

Решението е взето в контекста на срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от НАТО, проведена на 28-30.06.2022 г. и във връзка с утвърдения извънреден преглед на всеобхватния пакет за подпомагане на Украйна.

Документът е акт на съпричастност и има висока практическа и политическа стойност, изразяваща се в укрепването на двустранните отношения с Украйна и видим български принос в подкрепа на страната в рамките на НАТО.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...