fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 03:42

Премиерът призова бизнеса да въведе “зелен” сертификат

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със “зелен” сертификат. Надявам се това да стане и във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси”, призова премиерът Кирил Петков на откриването на форума Powers Summit, който събира за диалог властта, бизнеса и гражданския сектор.

Той посочи колко е важно нивото на ваксинация да се вдигне.

“Няма как да бъдем успешни в бизнеса и иновациите, ако здравеопазването не работи, ако работниците са болни, ако затваряме икономиката заради ниската ваксинация”, допълни още той.

Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава, отбеляза Петков пред участниците.

“България може да бъде лидер в някои сектори, а иновациите, които излизат от България, могат да станат пример как една малка държава в Източна Европа може да покори ниши и пазари”, каза премиерът.

Той подчерта, че една от ключовите роли на новоизбраното правителство ще бъде да инвестира в образованието, за да може децата и подрастващите след време да бъдат адекватни на развиващия се пазар на труда.

“Държавата не създава добавена стойност. Нито политиците я създават, нито депутатите. Тя се създава от бизнеса. За да създава той висока добавена стойност, там трябва да бъдат младите учени. Бизнес лидерите трябва да работят с младите учени и да създават добавена стойност. Тя да създава данъчни приходи, които да идват в държавата, а ние политиците имаме задача тези пари да не отиват в погрешни посоки. Затова и нашият призив е за нулева корупция”, посочи още министър-председателят.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img