fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:44:28
събота | 21.05.2022 | 15:44:28
26.8 C
София

Кирил Петков отива в Скопие с външния и транспортния министър

Той ще бъде придружен от външния и транспортен министър на страната ни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на външните работи Теодора Генчовска и транспортният министър Николай Събев са включени в правителствената делегация, която ще пътува за Скопие .

Както NewsOne вече съобщи премиерът Кирил Петков ще посети Северна Македония на 18 януари. Повод за посещението ще бъде годишнината от признаването на РСМ за независима държава от България.

Посещението бележи ново начало в развитието на двустранните отношения между България и Република Северна Македония и ще очертае следващите стъпки, които двете правителства ще предприемат за решаване на отворените двустранни въпроси, уточняват от кабинета.

“Трябва да променим разбирането за това какво всъщност значи Република Северна Македония да преговаря с ЕС и в бъдеще да бъде част от него. Нека да говорим за всички ползи, които и ние, и Република Северна Македония ще имаме от този процес“, заяви Петков.

Преди дни организации на българи в Северна Македония се обърнаха към българското правителство, държавният глава и председателят на Народното събрание с апел да не бъдат правени никакви отстъпки към Скопие по отношение на вече поставените искания.

България все още не е вдигнала ветото за започване на преговори между РСМ и Европейския съюз за присъединяване.

Двете страни имат очаквания това да се случи до няколко месеца, но все още не са ясни параметрите на отстъпчивост, които двете държави са готови да приемат за решаване на двустранните противоречия.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук