fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:22

Премиерът: Партиите не трябва да дискредитират изборния процес

Според Стефан Янев целта е българските граждани да бъдат демотивирани преди вота в неделя

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Министър-председателят от служебното правителство Стефан Янев призова българските граждани да бъдат активни и да гласуват на предстоящите избори за президент и за Народно събрание. Това заяви премиерът преди началото на заседанието на Министерския съвет. Той призова и политическите партии да генерират управленски политики, а не да дискредитират изборния процес.

„Използвам възможността с оглед на предстоящите избори да призова българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас. Изборите са в основата на демократичния процес. Трябва да бъдем активни отговорни и съзнателни, когато участваме в него“, заяви Стефан Янев.

Снимка: МС

Министър-председателят съзря и целта на някои политически партии. „По отношение на спекулациите, че има нещо нередно в подготовката – подчертавам, че това са само спекулации, които имат за цел да дискредитират изборния процес. Основната цел е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат и да гласуват“, заяви още министър-председателят.

Той заяви, че са взети всички необходими мерки за честен и прозрачен вот. „Искам да напомня, че политическите партии трябва да генерират управленски политики, а не да дискредитират изборния процес, заяви още Стефан Янев.

снимка: NewsOne

„Българската политика се нуждае от промяна и затова призовавам българските граждани да излязат да гласуват. Надявам се това да доведе до стабилно правителство, което да извърши необходимите реформи и те да започнат с реформа в съдебната система“, допълни още той.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here