fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:55:54
петък | 27.05.2022 | 09:55:55
15.8 C
София

Премиерът обеща, че цената на тока няма да се увеличава

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премиерът Кирил Петков обеща, че цената на тока на този етап няма да се повишава.

“За газа не мога обещая, защото не можем да го удържим. Но докато успяваме да държим цените на електроенергията, това е най-голямата помощ, която можем да направим за всички цени”, каза той на среща с граждани в Благоевград.

Петков обясни, че вината за високата инфлация в цяла Европа носи руският президент Владимир Путин.

“Както се случва война с оръжия в Украйна, така в момента има война и на икономиките. Ние водим война с “Газпром”. Русия в момента използва всичките си лостове, за да притисне Европейския Съюз. Кризата в Украйна, не е просто криза в Украйна. Започва се още от миналото лято, когато газовите хранилища в Европа се източват от Путин”, посочи министър-председателят. 

“Цената на тока се определя от най-скъпия производител. Когато в Европа газовият производител на електроенергия става най-скъпия, той определя цената за цяла Европа. Това е много добре планирана атака от Путин преди да започне войната. Той вдигна цената на тока и газа главоломно в цяла Европа, защото всяко едно производство се базира на цената на електроенергията. И изведнъж цялата инфлация се образува”, обясни Петков пред гражданите.

Докато не овладеем енергийната криза, в която е попаднала цяла Европа, цените ще продължат да растат, категоричен бе той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук