fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:10:44
събота | 28.05.2022 | 00:10:44
21.1 C
София

Премиерът: Никой не трябва да слага личната си кариера над стабилността на България

Петков благодари на Андрей Гюров, че оттегля кандидатурата си за гуверньор на Българската народна банка

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Никой не трябва да слага личната си кариера над стабилността на България. Това заяви министър-председателят Кирил Петков пред журналисти в НДК, където бе открит Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT.

Премиерът благодари на Андрей Гюров, че оттегля кандидатурата си за гуверньор на Българската народна банка. “Показахме какво означава лидерство. Когато няма разбирателство, по-добре да се направи стъпка назад, вместо да се настоява на всяка цена за нечия позиция”, каза премиерът. Според него нищо не изисква БНБ да има бързо нов гуверньор. Може да се избере една кандидатура, която да е обединяваща, допълва БТА. В момента имаме една кандидатура, която три от четирите партньори не одобряват, посочи премиерът Петков. 

Той е на мнение, че гуверньорът на БНБ трябва да има едно най-важно качество, по думите му – висок морал и висока етика.

Премиерът каза, че всякакви други банкови позиции, включително и Световната банка, изискват просто технически, професионализъм, знания.

“Но, когато говорим за най-висшата позиция в България в банковия сектор, която ще управлява всичките парични потоци, които влизат и излизат от България, там етиката и моралът са на съвсем друг стандарт, който ние като българи трябва да изискваме”, заяви министър-председателят, цитиран от БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук