fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:13:25
петък | 20.05.2022 | 00:13:25
11.3 C
София

Премиерът на Северна Македония пристигна на официално посещение у нас (СНИМКИ)

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристигна на официално посещение у нас. Той е начело на делегация, в която влизат 13 министри.

Утре, 25 януари, правителствата на България и Северна Македония ще проведат съвместно заседание.

Димитър Ковачевски беше посрещнат с официална церемония от българския министър-председател Кирил Петков, заедно с когото положиха венци пред Паметника на Незнайния воин и се поклониха пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Народната библиотека.

Това е първата визита зад граница на новият премиер на Северна Македония.

Утре, в рамките на съвместното правителствено заседание, Петков и Ковачевски ще разговарят на четири очи.

Ще се проведе и първото заседание на вече сформираните с правителствени решения 4 работни групи по икономика, по инфраструктура, по европейско сътрудничество и по култура.

В делегацията на Северна Македония е и съпредседателят на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и образователните въпроси – Драги Георгиев, който ще се срещне с българския съпредседател Ангел Димитров.

Часове преди началото на посещението на Ковачевски правителството в Скопие прие текст на Меморандум за разбирателство за развитие на жп линия София – Скопие.

Очаква се този Меморандум да бъде подписан на утрешното съвместно заседание.

Както newsONE вече съобщи външните министри Теодора Генчовска и Буяр Османи се срещнаха днес и обсъдиха, както изпълнението на Договора за добросъседство, така и отговорите на Скопие по протокола 5 плюс 1, който вече е 4 плюс едно, след като преди седмица Скопие изпрати нота до ООН, че краткото име Северна Македония не представлява териториалния претенция към географския регион у нас.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук