fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 11:40:48
събота | 21.05.2022 | 11:40:48
17.8 C
София

Съветът по сигурността към МС се събира заради напрежението на Изток

Заседанието е насрочено за 16:30 часа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността. На него ще бъде обсъдено напрежението между Русия и Украйна, както и плановете на държави от НАТО да укрепят Източния фланг на Алианса, част от който е и България, заедно с Румъния.

“Свиквам Съвета по сигурност. Оттук нататък това ще е основният орган за вземане на сериозните решения за сигурността на България. Днес ще анализираме изцяло обстановката и ще дадем препоръки към МС за утрешното заседание”, заяви Петков преди съвместната среща на България и Република Северна Македония в Бояна.

Правителствата на Република България и на Република Северна Македония ще проведат съвместно заседание

Той увери, че след заседанието ще излязат с национално отговорна позиция, която ще е най-добра за страната ни.

Петков обясни, че корабите и самолетите, които идват у нас от Испания и Нидерландия, не са извънредна ситуация.

“През 2016 г. се взе решение за засилен air policing на НАТО, това е в негово продължение”, поясни премиерът.

Заседанието е насрочено за 16:30 часа.

Съветът по сигурността е на пряко подчинение на министър-председателя. Неговата основна задача е да анализира състоянието на системата за защита на националната сигурност.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук