Премиерът Кирил Петков ще подаде оставка като министър-председател в понеделник сутринта, за да започнат процедурно консултациите на президента за съставяне на нов кабинет. Това заяви самият Петков от Брюксел след срещата ЕС – Западни Балкани.

“В понеделник сутринта. Няма никакъв проблем. Веднага ще попълним документите и ще ги подадем. Нашата основна цел е борба с корупцията, а това не може да се случва, докато имаш коалиционен партньор, който е бил част от корупцията”, сподели той.

По думите му това няма как да се случи с Бойко Борисов, няма как да се случи и със Слави Трифонов и Тошко Йорданов, предаде БНТ. За последните двама Петков каза, че са част от задкулисието, с което се борят. Петте искания на Костадинов също са неприемливи за ПП, с Пеевски също не може да им е партньор.

“Оставаме с възможностите за партньорите, които в момента имаме, плюс всички независими депутати, които искат да подкрепят политиката на правителството. Не бихме платили цена от сделка със задкулисието, с което се борим”, каза Петков.

Обеща, че ПП ще бъде с още по-силна позиция. В един бъдещ формат заяви, че вижда БСП и ДБ, въпреки идеологичните различия между тях, но с тях се работи лесно.

На въпрос дали ще има промени в предложенията за кабинет той каза: “Не сменяме формата на отбора. Отборът е в добра кондиция да продължи напред”. Допълни, че асо парламентът не заработи рискуваме да загубим парите от първия транш по Плана за възстановяване и устойчивост.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here