fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:11:26
неделя | 29.05.2022 | 02:11:26
16.8 C
София

Премиерът Кирил Петков: Първата ми работа са наводненията, след това фокусът ще е енергийната криза

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Утре първата работа, която ще искам да видя е, какво става с хората, които са пострадали от наводненията и какви мерки са предприети. След това фокусът ни става енергийната криза. Това каза новоизбраният за министър-председател и съпредседател на “Продължаваме Промяната” Кирил Петков в кулоарите на парламента.

“Ние трябва да избегнем, по всякакъв начин, от 1-ви януари, цените на битовите потребители да скочат” , каза той.

Петков добави, че бързо трябва да се състави енергийната комисия, както и депутатите да назначат нови членове на КЕВР, тъй като сега на много от тях са изтекли мандатите.

“КЕВР трябва да започне да работи, не само като печат за цени, а трябва да влезе дълбоко в разходната част, инвестиционната част на всички производители на енергия”, коментира той и обяви, че един от първите му разговори ще бъде с гръцкия му колега. С него ще обсъди гръцката връзка, защото тя ще е основополагаща за по-ниски цени на пазара на електроенергията.

Попитан дали системата ще издържи, ако бъдат съкратени 30% от държавната администрация, министър-председателят заяви, че такава стъпка ще бъде предприета, след като се направи обстоен анализ.

Петков обяви още, че вторият им приоритет е ковид кризата. Според него водещата цел е да повишат нивата на ваксинация.

“Ще привлека проф. Радка Аргирова за свой личен съветник в МС, защото тя е един истински специалист. С нейната помощ ще привлечем специалисти, хора, които не са свързани директно с ковид кризата, но да говорим как ваксинацията влияе на тези странични болести”, обясни той.

Той смята, че хората не са против ваксинацията, а се страхуват как техните заболявания ще бъдат повлияни от ваксината и за това ще работят в посока елиминирането на тези страхове.

Попитан как вижда развитието на отношенията с Република Северна Македония, премиерът коментира, че добросъседството е основа за икономическия растеж на целите Балкани и това ще е приоритет за нас.

“Нещата трябва да се случат през работа, а не през лозунги. Ние трябва да работим заедно, нашите икономики трябва да са свързани”, заяви Петков.

Той обеща още, че често ще го виждаме по улиците, защото смята да промени културата по отношение на това какво означава да си министър-председател.

“Не е хубаво да си на върха на властта, където няма кислород. Ще ходя по земята и ще говоря с хората”, зарече се той.

Новоизбраният премиер обяви още, че ще сформират и партия.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук