fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:48

Премахват всички излезли от употреба автомобили в район „Подуяне“

Собствениците имат тримесечен срок да ги отстранят доброволно, информира Столичният инспекторат

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Столичният инспекторат започва премахването на всички излезли от употреба коли в район “Подуяне”. Моторните превозни средства, които са излезли от употреба и стоят с години в градинки и междублокови пространства, се маркират със специални стикери и ако собствениците ми не ги преместят в законоустановения тримесечен срок, се отстраняват, се казва в съобщението на Столичния инспекторат.

Днес се репартрират коли, които са заемали общински терени до блокове 121, 67 и 22 в ж.к. “Суха река”. Автомобилите от улиците „Арчарица“ и „Резбарска“ са били преместени от собствениците им в частни имоти, малко преди „паякът“ да ги вдигне, съобщиха още от инспектората.

От началото на 2022 година досега принудително са вдигнати над 350 неизползвани коли на територията на София.

Най-много нарушители са регистрирани в районите „Слатина“, „Триадица“ и “Изгрев”.

Забранено е разполагането на излезли от употреба автомобили върху терени, които са общинска или държавна собственост, напомнят от Столичния инспекторат.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img