fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:52:29
петък | 27.05.2022 | 18:52:29
28.8 C
София

Премахват високотехнологичната инсталацията “Един човек”

Тя ще бъде заменена от думите "Между миналото което е на път да се случи и бъдещето което вече е било"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Започна демонтажът на високотехнологичната интерактивна инсталация “Един човек”, която се издига на мястото на бившия мавзолей. Тя е дело на доц. Венелин Шурелов.

За NewsOne, той каза, че произведението му е останало близо година и осем месеца, което е повече от предвиденото с близо половин година. Доц. Шурелов коментира още, че е впечатлен от факта, че не е имало посегателство върху инсталацията.

“Плазмите ще бъдат върнати, а самата конструкция нарязана, т.е. никъде другаде няма да бъде възстановявана”, заяви той.

Високата, над 13 метрова конструкция, снабдена с 42 лед дисплея от двете си страни и тежаща близо 8 тона, събираше информация от заобикалящата я среда посредством видеокамери за наблюдение. С помощта на сложен компютърен алгоритъм, инсталацията анализираше информация, данни и интерпретираше всичко това в една хомогенна визуална картина. 

Скоро на нейно място ще светнат думите “Между миналото което е на път да се случи и бъдещето което вече е било”. Това е следващото произведение, подкрепено от културната програмата на Столична община за временни художествени инсталации в градска среда “Навън”. Автор на новата инсталация е Красимир Терзиев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук