fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:46

Премахнати са барикадите по границата между Косово и Сърбия

Косовските сърби блокираха в неделя пътищата към двата гранични пункта със Сърбия в знак на протест

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Възстановена е работата по границата между Косово и Сърбия, след като бяха премахнати барикадите по пътищата към тях, съобщи снощи в профила си във Фейсбук косовският министър на вътрешните работи Джелял Свечля.

Той уточни, че барикадите, поставени от косовски сърби на девет различни места в северната част на Косово, вече са напълно премахнати.

Свободата на движение е възстановена, граничните пунктове „Ярине“ и „Бърняк“ са отворени за граждани, написа Свечля.

Той посочи, че както е обещало косовското правителство, се отлага за първи септември прилагането на решенията за личните документи и автомобилните регистрационни табели, издадени в Сърбия, а ползвани в Косово.

Косовските сърби блокираха в неделя пътищата към двата гранични пункта със Сърбия, в знак на протест срещу решението на косовското правителство от първи август да им се издава „входно-изходен документ“, заменящ на територията на Косово личните им карти, издадени в Сърбия. Също така от първи август трябваше автомобилните регистрационни табели, издадени в Сърбия, да бъдат сменени с косовски.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here