fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:53

Прекомерно хлорирана вода в басейна “Диана” застраши здравето на деца-плувци

Треньори допускат, че става въпрос за саботаж на промените в ръководството на басейна

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Прекомерно хлорирана вода в басейна “Диана” застраши здравето на деца-плувци, десетки състезатели получиха алергични реакции, съобщава БНТ.

Инцидентът е от вчера по време на Държавното първенство по плуване. Непрофесионално отношение и лошо управление са в основата на инцидента, установява първоначалната проверка. Състезателите са дишали трудно – за това разказват треньори и родители.

Според запознати възможните причини за прекомерното хлориране на водата в басейн “Диана” са няколко. Една от тях е, че от седмица басейнът няма управител. В началото на седмицата се появил новият управител, но впоследствие се отказал от поста.

Второ – треньори по плуване, които не пожелаха да застанат пред камерата на обществената телевизия, допускат и още една причина – че прекомерното хлориране на водата може да е саботаж на промените в ръководството на басейна. Така или иначе обаче последиците са факт.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img