fbpx
More

    Преизбраха Кирил Домусчиев за председател на КРИБ

    Общото събрание избра 29-членен Управителен съвет, в който влизат компании и представители на българския бизнес

    Досегашният председател на КРИБ Кирил Домусчиев беше преизбран единодушно за следващ четиригодишен мандат.  Кандидатурата на Домусчиев за член на Управителния съвет беше номинирана и подкрепена от най-големите браншови организации в България и двустранни камари – Камарата на строителите в България, Българската минно-геоложката камара, Германо-българската индустриално-търговска камара, както и от редица големи компании. Това съобщиха от пресцентъра на Конфедерацията.

     „Преди да погледнем за пореден път проблемите право в очите и да тръгнем на поредната битка с тях, трябва да кажем, че имаме една изключително сериозна опора, един стожер и фундамент, благодарение на който се борим и побеждаваме – и това е КРИБ. Нашата организация доказа по категоричен начин своята сила и сплотеност и по време на пандемията, и при преброяването на работодателските организации, и при отстояване интересите на нашите членове при смяната на няколко правителства и неработещ парламент, и при изискване и налагане на спасителни мерки за бизнеса, и в общата ни протестна готовност в момента“, каза председателят на КРИБ.

     „Фактите говорят сами – след последното преброяване КРИБ отново е най-голямата национално представителна организация на работодателите в България, в пъти по-голяма от другите работодателски организации по различните критерии. И този факт вече никой не го оспорва“.