fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:34:03
неделя | 29.05.2022 | 01:34:03
16.8 C
София

Предстои увеличаване на финансирането за инвитро по донорската програма на Столичната община

Сто и единайсет двойки са подпомогнати през изминалите години от общинската програма

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Средствата, с които Столичната община финансира всяка двойка, участваща в нейната донорска инвитро програма, да бъдат увеличени и да достигнат 3060 лева. Това предложение на заместник-кмета Дончо Барбалов и общинските съветници д-р Антон Койчев, Малина Едрева и Милка Христова ще бъде разгледано от Столичния общински съвет на сесията в четвъртък, съобщиха от СОС.

Трийсет бебета са родени до момента в София благодарение на Програмата за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки – https://www.sofia.bg/programms-invitro. Тя бе създадена през 2015 г. и оттогава всяка година Столична община отпуска по 70 000 лв. за нейното изпълнение.

До момента всяка двойка можеше да извършва процедури и изследвания, финансирани от Столичната община на стойност до 2560 лева. Вносителите на доклада предлагат сумата да се увеличи с 500 лв., за да се покрие поскъпването на медицинските услуги и лекарства.

Сто и единайсет двойки са подпомогнати през изминалите години от общинската програма. Други 11 семейства са в процес на одобрение от специална комисия, която разглежда изискваните документи на кандидатите. Към момента шест двойки са в очакване да станат родители с помощта на програмата, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук