fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 01:25

Предстои седмото издание на “Витоша зимен фест”

Много състезания, игри, музика и забавления очакват любителите на зимните спортове

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На 22 януари ще се проведе 7-ото издание на “Витоша зимен фест”. Инициативата отбелязва Световния ден на снега и ще премине под мотото “Открий, забавлявай се, изживей”.

Фестивалът е новатор в провеждането на спускане за време по сняг с колела, но сега за първи път то ще бъде вече с официалното наименование “Сноубайк”. Наред с това, надпреварата е валидна за Държавно първенство и ще определи националните шампиони.

Тъй като дисциплината е съвсем нова и наскоро утвърдена от международните структури, на практика състезанията на Витоша и първенството на Франция се явяват първите в света, организирани и официално приети в календара на Световния колоездачен съюз. България е новатор в това отношение, тъй като първото зимно състезание на планетата беше организирано експериментално у нас още през 2010 г.

Всички посетители и любители на зимните спортове ще могат да се включат в състезания и надпревари с шейни, гигантски слалом, ски-алпинизъм, спринтово ски-бягане.

Ще се проведе и тренировъчен полигон за работа с лавинна екипировка и демонстрации за използването й, намиране на заровени съкровища, детски игри и още много забавни надпревари.

Фестът включва още планинарски песни на импровизираната сцена, забавни игри и викторини с награди, които започват в 10 часа и продължават до 13 часа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img