fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 03:00:39
неделя | 29.05.2022 | 03:00:39
16.2 C
София

Предстои придвижване на военна техника по пътищата за участие в учението “Стоманен щит – 22”

Органите на Служба "Военна полиция" ще осигуряват съпровождането на военните колони, съобщават от МО

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Тактическо учение с бойни стрелби “Стоманен щит – 22” ще се проведе от 16 до 20 май на учебен полигон “Корен”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

В него ще участват над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специална техника от 4-и артилерийски полк, 2-а механизирана бригада, 61-а механизирана бригада, 101-и алпийски полк, 55-и инженерен полк, 110-и логистичен полк, 59-и батальон за  ядрена, химическа и биологична защита и екология и 78-и батальон за осигуряване и учебен полигон „Корен“. 

Основни обучаеми в подготовката са военнослужещите от 4-и артилерийски полк. Темата на учението е “Участие на артилерийския полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителна операция в състава на Сухопътния компонент”.
 
На 10, 12, 14 и 16 май от пунктовете за постоянна дислокация до учебен полигон “Корен” на собствен ход по националната пътна инфраструктура ще се осъществи придвижването на личния състав и техниката, които ще участват в учението. Органите на Служба “Военна полиция” ще осигуряват съпровождането на военните колони, допълват от ведомството, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук