fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:56

Представителни военни подразделения се включат в отбелязването на 185 г. от рождението на Васил Левски

Кулминацията на паметните прояви е в родния град на Апостола - Карлово

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

185-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде отбелязана на 18 юли с участието на представителни военни подразделения в тържествени ритуали и общоградски поклонения в страната. Това съобщиха от Министерството на отбраната (МО).

Кулминацията на паметните прояви е в родния град на Васил Левски – Карлово. Там на рождената дата на Дякона и празник на града, военнослужещи и духовият оркестър на 61-ва механизирана бригада ще участват в тържествен ритуал по издигане на знамената на Република България и Община Карлово от 10:15 ч. на площад „Васил Левски“. Вечерта ще се състои  тържествената проверка-заря на площад „Васил Левски“, от 21:00 ч., с участието на представителни формирования от състава на 61-ва механизирана бригада. На нея ще присъства началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в ритуали по поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Апостола в Стара Загора, Хасково, Благоевград, Асеновград, Шумен, Ловеч, Горна Оряховица, посочват от МО.

Във Варна от 9:00 ч. почетен караул и Представителният духов оркестър на Военноморските сили ще участват в общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски в Морската градина. От 20:00 ч. в Бяла, област Варна, духовият оркестър на ВМС ще участва в официалното откриване на паметник на Васил Левски. 

В Бургас от 11:30 ч. пред паметника на Васил Левски в Приморския парк представителен блок от военно формирование 48940 и подчинените му формирования от състава на Командването за логистична поддръжка ще участват в ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя по повод на 185 години от рождението на Апостола на свободата.

В Пловдив от 10:00 ч. пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика в общоградското поклонение ще участват представителни военни формирования от гарнизона, Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили, почетен караул.

В Ямбол от 9:30 ч. с участието на представителни военни части от гарнизона тържествено ще бъде открит паметник на Васил Левски на ул. „Георги Раковски“. Ще бъдат поднесени венци и цветя.

В София почетен гвардейски караул от Националната гвардейска част ще участва в отбелязването на 185-ата годишнина пред бюст-паметника на Апостола в Борисовата градина.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img