fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:43

Предсрочните парламентарни избори ще струват 70,5 милиона лена

Те ще се състоят на 2 октомври

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Средствата, които ще бъдат похарчени за следващите предсрочни парламентарни избори, ще са на стойност от 70,5 милиона лева.

Това става ясно от одобрената днес от служебния кабинет план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на вота на 2 октомври.

Със средствата ще се финансират дейности, включващи подготовка и отпечатване на избирателните списъци и бюлетини, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, логистиката около изборите и възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии.

Гласуването на 2 октомври ще се извършва чрез машини в секциите с над 300 избиратели. С хартиени бюлетини ще се гласува в секциите под 300 души. В случай, че машина се повреди, гласуването в дадената секция ще се извършва също с бюлетина.

Правителството има готовност да осигури необходимите средства при вземане на решение от страна на Централната избирателна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване.

Служебният вицепремиер и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще поеме координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img