fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:29:45
петък | 27.05.2022 | 18:29:45
28.8 C
София

Председателят на руската Дума призова за спиране на газа и на други “неприятелски” държави

Германия се надява да може да се справи без руски петрол до няколко дни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин заяви днес, че газовият гигант “Газпром” е взел правилното решение напълно да спре газовите доставки за България и Полша. Той допълни, че Москва трябва да направи същото и с други “неприятелски” държави, предаде Ройтерс. 

“Същото трябва да се направи и по отношение на други страни, които са неприятелски към нас”, написа Володин в канала си в “Телеграм”. 

В същото време Германия, която си беше поставила за цел да спре доставките на руски петрол до края на годината, вече се надява да може да направи това до няколко дни. Това заяви снощи германският министър на икономиката Роберт Хабек, цитиран от Ройтерс.

“Днес мога да кажа, че едно петролно ембарго вече е управляемо за Германия”, посочи Хабек пред журналисти по време на посещение в Полша.

Австрия успя да се откаже от вноса на петрол от Русия, за разлика от газовите доставки, изтъкна пред журналисти във Виена австрийският министър на енергетиката Леоноре Гевеслер, цитирана от ТАСС. Тя уточни, че средно през последните години вносът на петрол от Русия е бил около 10 процента от общите доставки и припомни, че от началото на войната в Украйна страната се е погрижила този внос да бъде сведен до нула, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук