fbpx
20 C
София
14 август 2022 | неделя | 20:40

Предложението 24 май да бъде национален празник беше отхвърлено

Предложението беше внесено от ГЕРБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Депутатите  отхвърлиха предложението 24 май да бъде национален празник. ГЕРБ внесе искането за промяната в Кодекса на труда, а парламентът го отхвърли с 61 гласа “против”, 63 – “въздържали се” и 77 гласа “за”.

Не бяха приети и двете поправки на “Възраждане”, които предвиждаха служители в частни фирми, които след това са избрани за депутати, да имат право на неплатен отпуск за времето на мандата си за народни представители, а след това да могат се върнат на работа.

Партията на Костадин Костадинов настояваше и за възможността да има допълнителен платен отпуск на родител с едно или повече деца до 18-годишна възраст.

Единственото прието предложение беше на Министерския съвет.

Беше приета поправката на кабинета, която предвижда баща или осиновител да може да ползва платен отпуск до навършване на 8-годишна възраст на детето. Дава се възможност отпускът да се ползва наведнъж или на части.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img