fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:45:55
петък | 27.05.2022 | 03:45:55
17.8 C
София

Преброяване на врабчетата в България

Инициативата се провежда за шести път

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За шеста поредна година у нас се извършва преброяване на врабчетата. Целта на кампанията е да се направи моментна снимка на популацията на този вид птици у нас. Присъствието им говори много за състоянието на околната среда, казват организаторите от Българското дружеството за защита на птиците.

По техни данни врабчетата намаляват. За последните 10 години са с 30% по-малко, твърдят оттам. Миналата година в страната ни са били преброени над 11 600 врабчета.

Днешното броене ще помогне да се установи числеността им, местата, на които се срещат, както и кой вид врабчета преобладава у нас.

Данните от преброяването ще станат ясни след седмица.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук