fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 12:38

Празникът на Вси Светии никога вече няма да е същият – “Хелоуин: Краят” през октомври само в кината

“Хелоуин: Краят” настъпва само в кината от 14 октомври

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Точно 45 години след оригиналния филм на Джон Карпентър, един от най-популярните и почитани, както от феновете, така и от критиката, хорър франчайзи в историята на киното достига епичната си и ужасяваща кулминация с “Хелоуин: Краят”. Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във финален сблъсък, какъвто не сме виждали досега на големия екран. Само един от тях ще оцелее, но кой?

След невероятния успех на превърналите се в най-успешните филми от поредицата до момента “Хелоуин” (2018) и “Хелоуин убива” (2021), като режисьор на “Хелоуин: Краят” се завръща Дейвид Гордън Грийн, който има амбицията завършекът на трилогията му отново да предложи на зрителите нещо различно.

Грийн споделя:

Филмът ще бъде много по-интимен от предишните два. В него няма много игрички, остроумия и радост от реверанси към миналото. От известна гледна точка, “Хелоуин: Краят” е филм за порастването и е много различен като тон. Именно това ме вълнуваше най-много – трите части, по които работих, да бъдат много различни една от друга. Всички те отдават почит на Карпентър, без умишлено да подражават на стила му.

Действието на “Хелоуин: Краят” се развива четири години след събитията в “Хелоуин убива” и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота. Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.

Michael Myers (aka The Shape) and Jamie Lee Curtis as Laurie Strode in HALLOWEEN ENDS, directed by David Gordon Green

В ролята на Лори Строуд за последен път се завръща жанровата икона Джейми Лий Къртис, която след участието си в Хелоуин: Краят оценява по различен начин своята героиня и статута ѝ на една от най-емблематичните „финални момичета“: Всичко беше дълбоко емоционално – изживях истински катарзис. Когато наричаха Лори „финално момиче“, никога не съм разбирала колко е важно това определение, докато не направих този филм. Сега наистина го разбирам и смятам, че зрителите ще са доволни.

“Хелоуин: Краят” отново ще ни отведе в най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание, за да ни разкрие по различен и оригинален начин ужасяващите форми на насилието и ефекта му върху хората като общество и индивиди. Филмът ще предложи и на феновете на поредицата, и на тези, които за първи път ще се сблъскат с безжалостния Майкъл Майърс страховито кинопреживяване, което ще се помни дълго.

Режисьор на “Хелоуин убива” е Дейвид Гордън Грийн (Ананас Експрес, Хелоуин, Хелоуин убива), който е и сценарист, наравно с Дани МакБрайд, Пол Брад Логан и Крис Берние, по образи създадени от Джон Карпентър и Дебра Хил.

В ролите са Джейми Лий Къртис, Анди Матичак, Уил Патън, Джеймс Джуд Кортни, Роан Кембъл, Кайл Ричардс, Майкъл О‘Лиъри, Омар Дорси и др.

“Хелоуин: Краят” настъпва само в кината от 14 октомври.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img