fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:39

Правителството в Сърбия фиксира цената на хляба за 30 дни

Наредбата влиза в сила на следващия ден от деня на публикуването й в Държавен вестник

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Сърбия издаде Наредба за задължителното производство и продажба на хляб с цел по-нататъшна защита на жизнения стандарт на населението, съобщи Танюг.

Новата наредба ограничава цената на дребно на хляб от брашно T-500 до 53,50 динара (0,89 лева), докато максималната производствена цена е ограничена до 45,88 динара (0,77 лева).

Наредбата влиза в сила на следващия ден от деня на публикуването й в Държавен вестник. Тя ще се прилага от 9 август и ще е в сила 30 дни.

Правителството прие и Наредба за ограничаване на цената на пелетите, според която максималната им цена на дребно не трябва да надхвърля 38 000 динара на тон (633 лева) във всички опаковки.

Прието е и изменение на решението за временна забрана за износ на евродизел Ен 590, като я удължи с още седем дни.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img