fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 06:35

Правителството в оставка ще одобри допълнителни средства за детски градини

Това е последното заседание на кабинета в този състав

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

На последното си заседание Министерският съвет в оставка се очаква да разгледа постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г. Заседанието на кабинета е насрочено за 15:00 ч., съобщиха от правителствената пресслужба. 

В дневния ред на кабинета, който се състои от 37 точки, е включено също приемане на годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2021 г., както и годишен доклад за дейността на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет през 2021 г.

Кабинетът предстои да одобри проект на Програма “Транспортна свързаност” 2021 – 2027 г. Допълнителни разходи за министерството на правосъдието, на финансите и на здравеопазването се очаква още да одобрят министрите. Ще се гледа и решение за временно закриване на консулството на България в руския град Екатеринбург.

В петък премиерът в оставка Кирил Петков ще се сбогува с колегите си и институцията, която оглавява.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img