fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:38

Правителството отпуска 1,5 милиарда лева за овладяване на цените на енергията

1.3 милиарда от тях са за тока, 200 милиона - за газта

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министерският съвет ще отдели 1,5 милиарда лева, които да подпомогнат овладяването на кризата с цените на енергията. 1,3 милиарда от тях ще са помощ за контрол върху цените на тока, а другите 200 – за газа.

“Имаме 1,2 милиарда лева допълнителни приходи в държавата, които ще бъдат пренасочени към Народното събрание с предложение как те да бъдат изразходвани”, обясни премиерът Кирил Петков.

Той допълни, че кабинетът ще предложи на парламента 750 милиона лева от тези средства да отидат за добавки към пенсиите до края на юни, а 450 милиона – за допълнителна енергийна помощ към бизнеса.

Предвижда се компенсациите за пенсионерите да са в размер от 60 лева на месец.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img