fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:00:11
събота | 28.05.2022 | 14:00:11
21.8 C
София

Правителството е готово да съдейства за пренасянето на Благодатния огън от Йерусалим

По- рано Светият синод реши тази година да не се пътува на Велика събота заради "неблагоприятни условия"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българското правителство е готово да съдейства като осигури правителствен самолет за пренасянето на благодатния огън от светия град Йерусалим. В уверение на това министър-председателят Кирил Петков изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Във връзка с наближаването на големия християнски празник Възкресение Христово премиерът изразява готовността на кабинета да окаже съдействие, считайки че добрата традиция, изградена в годините не бива да бъде прекъсвана. В писмото си до патриарх Неофит премиерът Кирил Петков заявява също така готовност за среща със Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия. 

По- рано Светият синод на Българската православна църква – Българска патриаршия (БПЦ-БП) реши тази година да не се осъществява пътуване на Велика събота за пренасяне на Благодатния огън от Светия град Йерусалим.
 
Благодатният огън, съхраняван от миналата година, може да бъде получен в Синодалния параклис “Св. цар Борис-Михаил” след 14:00 часа на Велика Събота (23 април), съобщават от Българската патриаршия. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук