fbpx
18.2 C
София
вторник | 24.05.2022 | 23:58:15
вторник | 24.05.2022 | 23:58:15
18.2 C
София

Прагът на регистрация по ДДС да се удвои до 100 000 (ВИДЕО)

Това е част от коалиционното споразумение

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Прагът на регистрация по ДДС да бъде увеличен от 50 000 на 100 000 лева. Това изключение ще поиска страната ни от Европейската комисия. Според Петков това ще облекчи много малките бизнеси у нас. Идеята е на “Демократична България”, които наскоро внесоха законопроект с тази цел в Народното събрание. Техният проект предвижда повдигане на прага на два етапа – 100 000 лв. от 1 януари на 2023 година и до 166 000 лв. от 1 януари на 2024 година.

“Това е част от коалиционното споразумение. Радвам се, че правим тази първа стъпка дерогацията да бъде поискана към ЕК ДДС прагът да се качи от 50 хиляди лева на 100 хиляди, което ще облекчи много, особено малките бизнеси в България, които се борят с икономическите трудности. Това ще намали административното им време”, каза Петков.

Петков участва в конференцията на страните от Югоизточна Европа свързана с енергийната сигурност. Премиера заяви, че  България ще подпише договор за проектирането на нов газов интерконектор със Сърбия.

“България заедно с Румъния, Гърция, Турция, Северна Македония, Сърбия, Украйна, заедно с колегите от Азербайджан, разискваме как енергийната сигурност в региона да бъда оптимизирана, така че да има по-голяма диверсификация, цените да са по-ниски, да имаме оптимизация между системите, така че рискът за доставки да бъде намален”, каза премиерът.

Според Петков за първи път в историята ни България имаме такава централна роля в  енергийната сигурност.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук