fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 15:39

ПП на консултации при Радев в края на седмицата

Те отказаха да коментират дали Кирил Петков ще премиер в правителството, което от партията ще предложат

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Продължаваме промяната” ще проведат консултации с президента Румен Радев в края на седмицата, съобщи председателя на ПГ на ПП Андрей Гюров. По-рано днес от партията не се появиха на планираните за днес консултации, тъй като техните представители бяха ангажирани с разглеждането на актуализацията на бюджета в комисия. 

“Сутринта получихме поканата от президента за консултациите и веднага се свързахме с президентството – аз лично разговарях с тях, изпратихме и официално писмо”, разкри Гюров. 

“В момента разглеждаме актуализацията на бюджета в комисията бюджета на второ четене. Работихме много усилено още от петък, на извънредно заседание, събота работна група, днес и утре, за да направим така, че бюджетите да бъдат приети. И съответно пенсионерите да си получат увеличените пенсии в началото на месеца, помощите на работещите родители и бизнеса”, разясни той.

“С оглед на тази ситуация и това, че днес вечерта ПП ще проведе национален съвет, а също ДБ имат и изпълнително бюро, помолихме да проявят разбиране. Благодаря на президентството, че откликнаха, така че когато се видим с президента да проведем едни смислени консултации, които ще бъдат в края на седмицата, след като той се прибере от Мадрид”, каза Гюров и уточни, че се надява на продуктивни разговори с техните досегашни партньори в настоящата управленската коалиция.

“За нас е много важно процесът преди връчването и изпълнението на първия мандат да върви бързо. Точно заради това премиерът е внесъл в деловодството на НС още сутринта оставката на правителството”, подчерта председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната”.

Гюров отказа да коментира дали Кирил Петков ще премиер в правителството, което от партията ще предложат. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img