fbpx
21.4 C
София
13 август 2022 | събота | 00:22

ПП МИР: Работата на 47 – ото НС и правителството на Кирил Петков са морално дъно

От партията призовават служебното правителство да извърши пълна ревизия на правителството на Кирил Петков

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Работата и на 47-ото Народно събрание и правителството на Кирил Петков може да се опише само с две думи – морално дъно. Това се казва в позиция на партия МИР.

Според тях правителството на Петков и четворната коалиция между ПП, БСП, ИТН и ДБ е била напълно безпринципна, без ясна програма, приоритети и политики и създадена след грубо нарушаване и погазване на Конституцията на Република България.

“Правителството на Кирил Петков стана символ на безпринципност, неморални действия, нарушаване на Конституцията на законите на страната, шуробажинащина, корупция, хаос, лъжа, манипулация, подмяна и некомпетентност. Всички действия и бездействия на правителството на четворната коалиция доведоха България до енергийна, икономическа, социална и морална криза, която може да се сравни само с Национална катастрофа. Именно поради тези причини Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички други участници в най-пагубното правителство в най-новата българска история нямат моралното право повече да участват в обществено-политическия живот на България”, категоричен е председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Оттам припомнят, че правителството не само не е решило нито един от проблемите на българските граждани, но и сериозно ги е задълбочило и е вкарало страната в по-голяма криза от тази, в която е била. Като факти посочват задълбочените проблеми във всеки един сектор – икономика, финанси, транспорт, инфраструктура, енергетика, отбрана, образование, здравеопазване, социална и демографска политика, туризъм, земеделие, правосъдие, екология, вътрешен ред и сигурност, култура, спорт, електронно управление, иновации.

Според тях правителството не е защитавало българския национален интерес, а чужди и всички негови действия и бездействия са го доказали. В доказателство изреждат факти: коалицията е изнасяла оръжие за Украйна, а е известно, че мир не се постига с оръжие. По времето на това правителство всички цени на стоките и услугите от първа необходимост като хляб, мляко, вода, отопление, горива, транспорт и всички други се качиха над два пъти, което доведе до още по-голямо обедняване на българския народ. При това правителство бяха умишлено и едностранно прекъснати доставките на по-евтин газ от “Газпром”, без да се подсигури алтернатива и устойчивост на доставките.

“Всички тези действия мога да опиша само по един начин – целенасочено и системно унищожение на българския народ”, заяви Славчев.

Той подчерта, че изходът от безвремието и безизходицата, в която ни е вкарало правителството на Кирил Петков и четворната коалиция е само един – всички морални, честни, инициативни и родолюбиви българи, гражданските, неправителствените, браншовите и военно-патриотичните организации, както и всички, които милеят за бъдещето на родината, да се обединят в обща гражданска мрежа, която да се яви заедно на предсрочните парламентарни избори.

От партията призовават служебното правителство, което предстои да бъде назначено, да извърши пълна ревизия на правителството на Кирил Петков, както и публично да оповести всички сделки, злоупотреби, корупция, шуробаджанашки назначения на калинки, тегленето на огромни заеми и как са харчени публичните средства, а всички събрани данни и доказателства за престъпления да бъдат предадени в прокуратурата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img