fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:37

ПП: Кабинетът “Петков” договори нови количества втечнен газ на по-ниски цени от европейските

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Правителството на Кирил Петков договори още миналата седмица нови количества втечнен газ на цени около 30 долара по-ниски от европейските”. Това се казва в съобщение до медиите на “Продължаваме промяната” в отговор на казаното от служебния министър на енергетиката Росен Христов по-рано тази вечер на брифинг в Министерския съвет.

За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, се подчертава в съобщението на “Продължаваме промяната”, беше осигурена възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че служебният кабинет не успее да осигури нужната инфраструктура, или успее да намери по-надежден и по-евтин източник на газ.

За октомври вече имаме договорен слот, за ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит.

От “Продължаваме промяната” апелират да не се всява страх у хората.

Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме на разположение да окажем съдействие. Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време.

В съобщението се казва, че не Кирил Петков и Александър Николов са спрели доставките по газовия договор, а “Газпром” – едностранно и в нарушение на договора с България. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img