fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:23

ПП и ГЕРБ с взаимни обвинения в последния ден на парламента

Поводът - неизплатените пари на пътно-строителните фирми

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В последния работен ден на парламента “Продължаваме промяната” (ПП) и ГЕРБ си размениха обвинения заради проблемите в пътното строителство. Председателят на регионалната парламентарна комисия Настимир Ананиев обвини ГЕРБ и ДПС в блокиране на разплащането на пътни фирми за поддръжка на републиканската пътна мрежа.

“Имахме намерение да решим част от проблематиката, която искаше пътният бранш, като предложихме в сряда да се разплатим с всички коректни фирми, сега веднага, защото смятаме, че както бизнесът трябва да бъде коректен към държавата, така и държавата трябва да бъде коректна към него. Сега не знам дали саботирането на регионалната комисия не е свързано с това един горещ картоф да остане при президента и служебния кабинет, но за мен това е едно политическо лицемерие и от партия ГЕРБ, и от партия ДПС, но и от самата камара на пътищарите”, коментира Ананиев.

От ГЕРБ остро възразиха и обвиниха управляващите в бездействие. Депутатът от опозицията и бивш регионален министър Николай Нанков обяви, че решението на парламента от 20 април, с което се гласува разплащане само на 50% от договорите, което ГЕРБ атакува, е допуснато до обсъждане в Конституционния съд.

Нанков изрази надежди то да бъде обявено за противоконституционно.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img