fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:06

Пожар на румънска баржа замърсява въздуха в Русе (ВИДЕО)

По данни на РИОСВ има завишаване на нивата на фините прахови частици с около 10% над средното количество за денонощие

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Самозапалили се въглища на румънска баржа е причината за неприятните миризми в Русе през последните няколко дни. Плавателният съд е извършвал курс от Констанца към Белград. Баржата е акостирала преди около две седмици, но миналия четвъртък от екоинспекцията забелязали, че има задимяване. По първоначални данни на РИОСВ има завишаване на нивата на фините прахови частици с около 10% над средното количество за денонощие.

По информация от румънските власти, поради това, че е предприето гасене с вода, се получава сериозно задимяване над целия трансграничен район. Предприемат се необходимите мерки за справяне със ситуацията, Предстои изместване на баржата и нейното разтоварване.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img