fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:13:39
събота | 28.05.2022 | 14:13:39
21.8 C
София

Повечето германци не са доволни от начина, по който канцлерът Шолц реагира на руската инвазия в Украйна

Обществеността не смята канцлера за силен лидер, сочи допитване

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Повечето германци не са доволни от начина, по който канцлерът Олаф Шолц реагира на руската инвазия в Украйна, показва публикувано днес социологическо проучване на института “ЮГав” (YouGov), поръчано от ДПА.

Според допитването 45 процента от анкетираните са по-скоро неудовлетворени от действията на канцлера, 37 процента са доволни от тях, а 18 процента не могат да преценят или не искат да дадат оценка на реакцията на Шолц.

Различна е картината сред хората, които симпатизират на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Шолц: 59 процента от тях са удовлетворени от реакцията на Шолц, докато 34 процента са неудовлетворени.

Обществеността не смята канцлера за силен лидер. Само 25 процента от анкетираните оценяват лидерските му качества в реакцията към руската инвазия в Украйна.

При това 51 процента от запитаните се съгласяват с твърдението: “Той се представя доста незадоволително като лидер”, а 24 процента се затрудняват да отговорят.

Комуникационните способности на канцлера са оценявани още по-негативно: 56 процента от анкетираните смятат, че той не обяснява достатъчно добре политиката си, а 22 процента не са съгласни с това. Делът на запитаните, които се затрудняват да отговорят също е 22 процента.

Избирателите на трите партии в управляващата в Германия коалиция споделят сходни оценки за Шолц по отношение на неговото лидерство и комуникационни способности.

Оценката на действията на коалицията между ГСДП, “Зелените” и Свободната демократическа партия (СвДП) е дори по-негативна, отколкото тази за канцлера. Общо 50 процента от анкетираните са по-скоро или силно неудовлетворени от реакцията им към руската инвазия в Украйна, докато 30 процента са по-скоро удовлетворени, а 20 процента се затрудняват да отговорят, информира БТА.

Данните се базират на онлайн проучване на “ЮГав” – Германия, в което са участвали 2040 души в периода 25-27 април, посочва ДПА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук