fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:11:05
четвъртък | 26.05.2022 | 20:11:05
26.8 C
София

Повече пари за здраве и по-високи заплати за лекарите (ВИДЕО)

Това е записано в анекса към Националния рамков договор 2020-2022, който беше подписан в здравното министерство 

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Повече пари за здравето на пациентите и по-високи заплати за лекарите. Това е заложено в анекса към Националния рамков договор 2022-2022, който днес беше подписан в здравното министерство. 

От думите на министъра стана ясно, че възнагражденията на специалисти и общопрактикуващи лекари ще бъдат увеличени с 38%. Така Здравната каса ще плаща с 40% повече на личен лекар и с 39% повече на специалист за първичен преглед.

Повишават се средствата и за детско и майчино здравеопазване. От 1100 на 1450 лева се покачва заплащането за естествено раждане. Проф. Сербезова обяви още, че от 1.05 2022 г. основната заплата за лекар става 2000 лева, 1500 за мед. сестра и 910 лв. за санитар. За тази цел Касата ще увеличи бюджетите на болниците с около 25% спрямо 2021 година.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук