fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:54

Повече гишета за обслужване и регистрация ще заработят на Терминал 2 на столичното летище

Стратегията на концесионера за петзвездно регионално летище включва редица подобрения на съоръжението

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Повече гишета за обслужване и регистрация на пътници ще бъдат осигурени на обновения Терминал 2 на летището в София. Това съобщиха от пресцентъра на аеропорта.

Проектът предвижда през следващата година и половина, броят на гишетата за регистрация да се увеличи от сегашните 34 до 52. Стратегията на концесионера за петзвездно регионално летище включва редица подобрения на съоръжението, включително прехвърляне на самолетния трафик от 70-годишната сграда на Терминал 1 към Терминал 2 след цялостното му преустройство.

Повече гишета означават подобрен капацитет на летището, по-голямо удобство за нашите клиенти, по-бързо обслужване на пътниците, обясняват от летището.

За да се освободи място за новите гишета, ще бъде преместена зоната за вътрешни полети, което ще позволи на пътниците за Варна и Бургас да използват заведенията за хранене, търговските площи и другите удобства на терминала, което не е възможно в момента.

Всички гишета за регистрация ще бъдат свързани с изцяло нова система за обработка на багажа, която ще позволи на пътниците сами да обработват регистрирания си багаж. Развитието на зоната за заминаване е планирано за 2023 г., уточняват от столичната аерогара.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img