fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:28

Повдигнаха обвинение на управителя на “Хелп Карма”

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Повдигнаха обвинение за длъжностно присвояване на управителя и председател на управителния съвет на Фондация “Хелп Карма” Константин Кръстев, съобщиха от прокуратурата.

Предмет на досъдебното производство е разследване на финансови злоупотреби и неправомерно отклоняване на средства, събрани в рамките на дарителски кампании, организирани от Фондацията.

От обвинението информират, че е проведено мащабно разследване, в рамките на което са разпитани десетки свидетели, назначени са данъчни ревизии на юридически и свързани с тях физически лица, като част от ревизиите са приключени.

Съдът е допуснал разкриване на банкова тайна, както и на данъчна и осигурителна информация.

В тази връзка по делото е приобщена обемна, относима към предмета на разследване, документация. Назначени и изготвени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.

По реда на Закона за мерките срещу изпирането на пари от Софийския градски съд е наложен запор за 8 600 000 лева.

Предстои постановлението за привличане да бъде предявено на обвиняемия и същият да бъде разпитан в това качество, информират още от държавното обвинение.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img