3.8 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:24:23
3.8 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:24:23

Повдигат обвинения на капитана и втория помощник на “Вера Су”

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Капитанът и вторият помощник-капитан на “Вера Су” ще бъдат привлечени като обвиняеми. Това съобщиха от прокуратурата.

“До 72 часа внасяме искането за постоянно задържане, съдът какво ще реши – това е друга работа”, заяви на брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев. Той поясни, че корабният дневник, трудовите договори на екипажа и сертификатите, касаещи товара, са предадени лично от капитана.

Прокурор Бухчев подчерта, че разследващите вече имат предположения за това каква е причината за произшествието, но все още е рано да бъде обявявана. По-скоро става дума за човешка грешка, коментира още той.

Стана ясно, че законът предвижда наказание с лишаване от свобода от 5 до 15 години на лице, което повреди желязно плавателно средство или допусне да се повреди или заседне и с това създаде опасност за живота на други хора. 

Останалите моряци, които бяха евакуирани в сряда от кораба, също бяха разпитани, но срещу тях няма да се предприемат мерки.

В петък ще бъде извършена митническа проверка на кораба.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук