fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:09

Потвърдиха смъртта на бившия японски премиер Шиндзо Абе

Заподозреният за атаката срещу Абе е казал на полицията, че бил недоволен от политиката на Абе и затова искал да го убие съобщават медиите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бившият японски премиер Шиндзо Абе почина без да дойде в съзнание,  след извършеното срещу него покушение в гръб с огнестрелно оръжие.

Той бе прострелян в гръб по време на предизборна реч в град Нара

Междувременно Нападателят е задържан. Това е 41 годишния Тецуя Ямагами, който по-рано е служел във военноморските части на Силите за самоотбрана на Япония. 

Заподозреният за атаката срещу Абе е казал на полицията, че бил недоволен от политиката на Абе и затова искал да го убие съобщават медиите..

Той е бил задържан на мястото на инцидента и не се е опитвал да избяга.

NHK и Kyodo съобщиха, че Абе е бил откаран в болница и изглежда е получил сърдечен арест – термин, използван в Япония, при липса на жизнени показатели и обикновено предшестващ официалното удостоверяване на смъртта от съдебен лекар.

Абе – най-дългогодишният министър-председател на Япония, заемаше поста през 2006 г. за една година и отново от 2012 г. до 2020 г., когато беше принуден да се оттегли поради сериозни здравословни проблеми.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img