fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:37:03
петък | 27.05.2022 | 02:37:03
17.8 C
София

Потокът от украински бежанци към България се увеличава

Това заяви в Министерския съвет полковник Валери Рачев, ръководител на Оперативната координационна група към правителството

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Забелязва се увеличение в потока от украински бежанци към България.“ Това заяви пред журналисти в Министерския съвет полковник Валери Рачев, ръководител на Оперативната координационна група към правителството, предаде БТА.

„За едно денонощие в страната са останали 2500 души, което нормално се случва за две денонощия. Има някакъв процес на увеличаване на потока. Той се концентрира върху Дуранкулак, защото автобусите идват от района на Одеса“, обясни Валери Рачев. Той потвърди информацията, че в момента на българо-румънската граница, при граничен пункт Дуранкулак изчакват 11 автобуса с бежанци.

Ръководителят на оперативната група припомни, че 15 април е крайният срок, в който чуждите граждани или лицата без гражданство, напуснали Украйна и останали у нас, могат да получават временна закрила и без изричното им волеизявление и регистрация. „След това украинските бежанци могат да се регистрират по всяко време, но докато не го направят, държавата не може да се погрижи за тях“, уточни той.

Валери Рачев допълни, че нямам как да се направи прогноза за това колко украински бежанци може да пристигнат у нас през следващите няколко дни. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук