fbpx
More

  Поставят осветление новата отсечка на софийското околовръстно

  Участъкът от "Младост" до магистрала "Тракия" чака Акт 16

  Реконструираният участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между автомагистрала “Тракия” и ж.к. “Младост” е готов. За обекта е издаден Акт 15, с изключение на част от довеждащото ел. захранване на уличното осветление и на пешеходните пасарелки в отсечката, което ще завърши до края на октомври, съобщават от АПИ.

  Следващата стъпка е издаването на Акт 16 и разрешение за ползване на обекта. По договор участъкът трябва да е готов до края на 2021 г., но строително-монтажните работи приключиха по-рано от предвиденото. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС, а средствата са от републиканския бюджет.

  С разширението, което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път беше реконструиран в 6-лентов, със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна с по 2 ленти за движение и тротоари.

  Новото трасе осигурява бърза и сигурна връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, като улеснява транзитния трафик от АМ “Европа” и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.