-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:39:02
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:39:02

Поставиха кръстовете на новостроящия се храм “Св. Пимен Зографски” в район “Изгрев”

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Тържествено бяха осветени и поставени кръстовете на куполите на новостроящата се първа православна църква “Св. Пимен Зографски” в район “Изгрев”. Това съобщава в страницата си във “Фейсбук” кметът на района д-р Делян Георгиев.

Пред множеството граждани изпълнили градинката на КАТ и официалните гости, сред които представители на служебното правителство, Председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, ръководители на различни ведомства, директори на училища, детски градини и здравни заведения, Белоградчишкият епископ Поликарп изпълни ритуала по освещаване, след което с помощта на техника, кръстовете бяха поставени на основния купол и купола на камбанарията.

На снимката: Белоградчишкият епископ Поликарп изпълни ритуала по освещаване на кръстовете

“За по-малко от година стигнахме до тук. Благодаря на всички, които помагаха, и продължават да помагат, благодаря на всички които повярваха на мен и църковното настоятелство, без тях нямаше да успеем. Нека нашата първа църква бъде и един жест на признателност, от страна на жителите на “Изгрев”, към Българската православна църква за всичко онова, което тя направи за нашия народ, през векове на трудности, робство и изпитания”, заяви той.

Ма снимката: Църква “Св. Пимен Зографски”

Районният кмет коментира още, че е щастлив от факта, че са започнали строителството на църквата, защото това е дело, чакано повече от тридесет години от хората.

“Надявам се скоро да се съберем отново, този път за освещаването на храма”, каза пред събралите се кметът на района д-р Делян Георгиев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук