fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:29

Посрещат Румен и Десислава Радеви с официална церемония в двореца Цетине

Държавният глава ще бъде на официално посещение в Черна гора по покана на президента Мило Джуканович

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Черна гора по покана на президента Мило Джуканович на 11 и 12 юли, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Българският държавен глава ще бъде посрещнат с официална церемония от черногорския си колега в президентския дворец в историческата столица Цетине. Двамата ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската перспектива на Черна гора се очаква да бъдат във фокуса на срещите на президента Румен Радев по време на официалното му посещение.

В Черна гора българският държавен глава ще разговаря и с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

В сградата на черногорския парламент Румен Радев ще открие изложбата “Черна гора и България 1878-1918 г.” – съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора, която представя исторически документи за двустранните отношения.

По време на официалното си посещение в Черна гора президентът Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата му Десислава Радева.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here