fbpx
More

  Посрещаме мощите на светите  братята Кирил и Методий (ВИДЕО)

  Мощите ще останат за всенародно поклонение до 25 май на обяд

  Посрещаме за първи път мощи на Светите равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий. Това предизвика затруднения в организацията на движението в центъра на София.

  Мощите на Светите братя пристигнаха от Света гора – Атон, от представителството на манастира Есфигмен в Карея, в митрополитската катедрала “Св. Неделя”. Те ще останат там за всенародно поклонение до 25 май на обяд.

  От Софийската митрополия уточняват, че това става с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и на Светия синод на Българската православна църква. Участие в поклонението пред светините  ще вземат  Белоградчишкия епископ Поликарп, президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. 

  Литийното шествие тръгна от кръстовището на бул. “Христо Ботев” и бул. “Александър Стамболийски” в посока катедрален храм “Света Неделя”. Това  предизвика затруднения в организацията на движението в центъра на София. Препоръчва се избягването на централния столичен район до 13 часа.