fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:40

Португалски авиоработници готвят стачка в края на август

Възможни са проблеми с разписанията от и до Португалия в периода 19-21 август

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Служители в гражданската авиация в Португалия днес заплашиха с тридневна стачка. Стачните действия са планувани за края на август. Пътуващите от и за Португалия може да имат проблеми с полетите, както се случи в края на юли, когато служители на “Луфтханза” анулираха полетите от и до Франкфурт, за което NewsONE ви информира.

Португалските авиоработници обвиняват компанията АНА (ANA), която управлява най-големите португалски летища, сред които аерогарите в Лисабон и Порто, че не е увеличила заплатите им и не им е осигурила по-добри условия на труд.

Организатори на стачката са активисти от Профсъюза на заетите в гражданската авиация в Португалия (SINTAC) и от Профсъюза на служителите в търговската авиация (SQAC).

Протестите са насрочени за периода между 19 и 21 август, когато въздушният трафик обикновено е натоварен, обявиха двата синдиката.

Двата профсъюза представляват наземния летищен персонал в Португалия, част от кабинните екипажи и заетите в други компании, които са свързани с авиационния сектор.

В съседна Испания представители на службата за контрол на въздушния трафик също предупредиха в началото на юли, че може да обявят стачка, ако не бъдат назначени още служители, които да им помагат по време на натоварения летен сезон.

.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img