fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:40

Пореден руски олигарх свързан с “Газпром” е намерен убит

Това е вече пета неразгадана смърт на руски газов мениджър. Почти всички от тях са свързани с "Газпром". В някои случаи те са убити заедно със семействата си

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Руският олигарх Юрий Воронов е открит мъртъв с огнестрелна рана в главата  във вила близо до Санкт Петербург. Воронов е бил ръководител на “Астра Шипинг” – компания, специализирана в договорите на “Газпром” в Арктика.

Трупът на Воронов е бил открит в басейна на къщата му  в понеделник. Наблизо е открит и пистолет.

Той е заминал за Петербург на 1 юли след конфликт с бизнес партньорите си заради загуба на много пари.

Това е вече пета неразгадана смърт на руски газов мениджър. Почти всички от тях са свързани с “Газпром”. В някои случаи те са убити заедно със семействата си.

Междувременно Австрия готви отнемането от “Газпром“  на огромно газохранилище край Залцбург. Руският енергиен гигант може да загуби контрол над съоръжението, защото не изпълнява поетите задължения да запълва с газ определена част от капацитета му, обяви  австрийското правителство

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img